Glijmiddel kopen: op waterbasis of siliconenbasis?

xman glijmiddel

Xman-Store.nl verkoopt twee soorten Xman glijmiddel. Je kunt bij deze online shop glijmiddel op waterbasis bestellen, maar je kunt ook glijmiddel op siliconenbasis kopen. Ga jij voor het eerst glijmiddel kopen? Dan weet je waarschijnlijk niet welk glijmiddel je het beste aan kunt schaffen. Om je een handje te helpen, vertellen wij je graag wat de voor- en nadelen van glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis zijn.

Glijmiddel op waterbasis

Glijmiddel op waterbasis wordt grotendeels van water gemaakt. Dit glijmiddel is goedkoper dan glijmiddel op siliconenbasis. Ook is het in water oplosbaar. Dit betekent dat je het glijmiddel gemakkelijk af kunt wassen. Daarnaast is het glijmiddel smaakneutraal.

Het nadeel van glijmiddel op waterbasis, is dat dit glijmiddel vrij snel opdroogt. Ook is het wat plakkerig. Dit maakt het glijmiddel minder geschikt voor het geven van massages.  xman glijmiddel

Glijmiddel op siliconenbasis

Glijmiddel op siliconenbasis wordt niet opgenomen door de huid, in tegenstelling tot het glijmiddel op waterbasis. Hierdoor vervliegt het minder snel. Dit maakt het glijmiddel ook geschikt als massageolie.

Een nadeel van het glijmiddel, is dat het wat duurder is dan glijmiddel op waterbasis. Ook kun je het minder gemakkelijk afwassen. Alleen water is niet voldoende om glijmiddel op siliconenbasis van je huid of kleding af te krijgen.