Hoe vind je online een relatie?

Je bent op zoek naar liefde. Een relatie. Vastigheid. Je hebt in je omgeving gekeken, maar je vindt niemand die je dat speciale gevoel geeft. Dus ga je verder kijken. Tegenwoordig kom je dan al snel online terecht. Dankzij social media kunnen makkelijk nieuwe contacten met dezelfde interesses of vriendenkring gelegd worden. En dan zijn er nog de datingsites. Die zijn er in alle mogelijke vormen en voor nog meer soorten doelgroepen. Wanneer jij dus serieus op zoek bent, dan ga je ook snel online kijken.

En dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Of je nu op zoek bent naar iemand die net als jij een alleenstaande ouder is, naar iemand die ouder is, iemand die een bepaalde passie of fetisj heeft, liefde, seks, je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een online ontmoetingsplatform. Vooral chatsites zijn hier handig voor. Eenzelfde doelgroep zoeken is niet hetzelfde als iemand vinden die bij je past. Dat verklaart ook meteen waarom veel mannen en vrouwen zich zowel op een website voor een bepaalde doelgroep als op een algemenere datingsite aanmelden.

Online is het niet altijd duidelijk wat iemand nou precies zoekt. Of wat iemand van het contact verwacht. Het is duidelijk om dat goed te bespreken. Vaak weet iemand dat zelf nog niet helemaal en je voorkomt veel leed en verloren tijd door duidelijk te maken waar jij voor open staat. Ook helpt het om de tijd te nemen om iemand te leren kennen. En wanneer je elkaar dan ontmoet er open in te stappen. Dan kun je iemand zien voor wie hij of zij is. Dan leer je iemand pas echt kennen en weet je ook of je een relatie met diegene wilt of niet.